En varm jul

Nu befinner vi oss på detta vackra ställe och nya Zeeland bjuder för en gångs skull för bra väder. 

När vi slutade jobba kände vi att vi inte riktigt ville släppa taget om några om våra nyfunna vänner. Därför bestämde vi att vi hänger med dom och firar jul i wanaka!  Ett stort gäng, mest bestående av tyskar, var vi som låg och njöt vid sjön på självaste julafton. 29 grader och sol bjöd gudarna på och vissa julhatare kunde till och med njuta av dagen. 

På kvällen hade några duktiga själar fixat mat och efterrätt till oss alla. Vi åt och drack och drack och drack. Vi lärde oss julsånger och snapsvisor på svenska och tyska. Ett julklappsbyte var också med i bilden, där vi hade köpt svensk cider och minivodka som var med i spelet. 
Det var en bra och annorlunda jul som uppskattades på alla håll och kanter.


Queenstown är en stad som ligger en timme härifrån och där är det väldigt populärt att fira nyår.  Såklart vill vi vara där då mitt i smeten. Men som backpacker är vi dåliga på att planera så alla Hostel är fulla..... Vad gör man då? Man bokar in sig på camping och köper tält!  Ja, vi har en bil men sover hellre i tält. Spöregnar det kanske vi söker skydd i lillbiran. Vi flyttar helt enkelt hela gänget härifrån till campingen och spenderar årets sista dagar på ett festivallikt sätt!  




lisawilliam.blogg.se

30e September börjar vi vår resa på denna planet. Våra första stopp blir Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. Innehållet och fortsatta resmål återstår att se, men målet är att uppleva och utforska världen!

RSS 2.0