Natur och skit

Jaa, det är lite aggression i den där rubriken.. 
Nya Zeeland är jättevackert som ni ser och fascinerande på många håll och kanter, men nu har vi kommit till det stadiet då allt ser lika dant ut. Vi är lite trötta på landet men det är bara att hålla ut till 3e mars då vi flyger till Thailand. Vi har mycket kvar att se här först! 
 
Efter Dunedin åkte vi till Oamaru. En liten sketen men mycket trevlig stad! Precis vid kusten så där är det gott om pingviner och sälar. Eller det ska vara... Jag och William har ju redan sett mycket djur av alla dess slag på denna resa så vi är inte lika nyfikna på dom längre men Marina har inte sett mycket och fick tyvärr inte se några nu heller... Opålitliga vilda varelser..
 
Christchurch har vi också passerat sen sist. Sydöns största stad till invånare men inte till stad ska jag säga er! Var två stora jordbävningar 2010 och 2011 som förstörde väldigt mycket och i centrum är det väldigt, väldigt mycket ruiner kvar. Byggnadsgrejor överallt. Inte favoritstället på ön om vi säger så..
Efter tre nätter där gasade vi vidare till Arthurs pass där det finns många vandringar att göra. Vi vill inte riktigt vandra i flera dagar eller mer än 4 timmar så vi gjorde två kortisar isället och var nöjd med det! Tog två nätter i en liten stad som heter Reefton där vi befinner oss nu. Imorgon ska vi vidare mot Hanmer springs och därefter Kaikoura.
 
Simma lugnt mina vänner!
 
 Jag vet att ni har sett den här redan men titta igen nu och läs lite fakta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 I väntan på pingviner som aldrig dök upp just där på utkiksplatsen. 
 
Men tar man en liten kvällsprommis vid hamnen så kan man stöta på två små söta, vilsna pingisar! (tyvärr hade Marina gått och lagt sig och missade dom...)
Det närmsta vi kommer till semlor på den här sidan av jorden. Smakade inte alls lika gott.... Njut av era riktiga semlor där hemma..!
 Christchurch re-start mall som består av konteinrar med affärer. Mysigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 William skadade sig allvarligt på en pinne. Hårt att vara fotograf ibland.
 
 
 
 Från en vandringsled i Arthurs pass.
 
 Kent
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lisawilliam.blogg.se

30e September börjar vi vår resa på denna planet. Våra första stopp blir Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. Innehållet och fortsatta resmål återstår att se, men målet är att uppleva och utforska världen!

RSS 2.0