Dödens fält

Vi befinner oss nu i Kambodja i huvudstaden Phnom penh. Trots att det gränsar Thailand är det så olika varandra. Om trafiken i Thailand sätter hjärtat i halsgropen så är det ingenting i jämförelse med hur det är här... Herregud! Korsningar existerar inte. De finns men ingen bryr sig om dom. Man kör när man vill köra och hoppas att andra stannar. Tuta först och bromsa sen. Är det högertrafik eller vänstertrafik? ingen verkar veta.... Det går inte att ta sig över en gata utan att sitta i ett fordon så vi har inget annat val än att ta tuktuk överallt och hoppas att resan ej slutar, i bästa fall ,på sjukhuset. 
Detta land är billigare än Thailand och det kan synas på den stora utsträckningen av fattigdom. Det är svårt att se och svårt att förstå hur det kan vara så olika. Det är väldigt få turister här och det känns som att åka 40 år tillbaka i tiden. Men det är ett äventyr och en erfarenhet det här också!
Imorgon lämnar vi storstad och kaos och fortsätter ner i landet till sol och bad!
 
En dag här tog vi oss till dödens fält och var lite turistiga och fick inblick i deras historia.
Kambodja har en väldigt mörk historia som ägde rum 1975-79. Det är nyss!! Det är så hemskt!
Pol Pot var en idiot som såg till att ungefär 3 miljoner människor dödades på hemska sätt. Ammunition var för dyrt så de stackars människorna slogs och torterades till döds. Vill ni veta mer så finns kära google till er hjälp!
Det var ett lärorikt och fruktansvärt hemskt besök vid dödens fält.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Köra motsatt håll är ett vanligt förekommande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni som vet hur hårda palmträd är.  Ibland rev de av bitar från träden och använde dom till att skära halsen av människor. Usch!
 
 
Kläder, tänder och benrester kommer fortfarande upp ur jorden när det har regnat mycket...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spädbarnen togs i benen och slogs mot trädet innan de kastades ner i graven.
Man blir så fruktansvärt arg på mänskligheten....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lisawilliam.blogg.se

30e September börjar vi vår resa på denna planet. Våra första stopp blir Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. Innehållet och fortsatta resmål återstår att se, men målet är att uppleva och utforska världen!

RSS 2.0